Bernstein Real estate

750 m.ö.h med panoramavy, Buustamon fjället 

Med ett avskilt och bedårande läge i Åres Buustamon. Panoramavy över Sylarna och Mullfjället.

Ett dagligt äventyr för den äventyrslystne, för skidåkaren samt för den naturälskande. Ski-in-ski-out via skidsystemen Rödkullens Långsvängen och Ullådalen, med möjlig skogsåkning fram till farstukvisten. Orört och exotiskt.  Attraktivt såväl sommar- som vintertid. 

Spännande skoterfärd alternativt med cykel eller till fots, från Buustamon parkering, leder oss upp till fastigheten. Stugan utgör 58 kvm och är belägen på en naturskön, skog- och fjälltomt om 1853 kvm. Bostaden uppfördes år 1984 och utgör en sportstuga om 58 kvm med stor potential att omvandlas till en exklusiv lodge, ca 750 meter ovanför havet. 

Ett par hundra meter nedanför fastigheten, ligger Buustamon fjällgård, som även denna nås via skoter och skidor alternativt till fots, cykel eller kälke. Här serveras lunch och middagar stora delar av året. Att husera på plats under vintertid är magiskt och unikt med de möjligheter som finns. Att på ett okomplicerat vis nå Åres högsta toppar oavsett om vinter eller sommar. Fina längdåkningsspår ner mot Ullådalen. Vandringslederna är många, vilka löper genom det vackra landskapet med bäckar, berg, myrar och fjällvegetation. Under sommartid erbjuder fjället även ett intressant alternativ för cyklister. En otrolig fauna av såväl djur som blommor och bär. Renar brukar skönjas bland fjällbjörk och granar.

Buustamon passar den som söker ett dagligt äventyr, frihetskänsla och magi. Detta är en unik möjlighet att bli ägare av och skapa sig en egen skidlodge på Sveriges mest exotiska läge 750 m.ö.h. 

För mer information, vänligen kontakta mäklare Catharina Bernstein på catharina@bernstein.se