Bernstein Real estate

30-tal när det är som bäst!

Med glänsande vy över Riddarfjärden och Stockholms inlopp i bakgrund, kan denna unika våning åtnjutas. Fridfullt belägen högst upp i fastigheten på Lundagatan 36c i anrika Brf Marmorn, ett av Söders landmärken när det kommer till funktionalism och 1930-tal. En byggnad med karakteristika i form av bred trappuppgång med schackrutigt golv, raka linjer och drag.

Hiss tar oss upp till denna hörnlägenhet, som utgör 3 r.o.k. och om 66,5 kvm. Vi möts av ett vackert ljus som flödar in i hemmet och i samtliga tre rum med hall. Kök med tidstypisk serveringsgång och förvaringsutrymmen. Badrum med kar. Stiliga ekparkettgolv och generellt 1930-tal präglar bostaden.

Utmärkande och unikt är den längsgående balkongen som löper runt hela våningens fasad, med sol från tidig morgontimme till kväll. Här skönjs allt från Globen i Söder, över Stadshuset i norr, till Västerbron i väster. Det är en svårslagen vy såväl dag- som kvällstid.

Bostaden utgör ett renoveringsobjekt, där enbart fantasin sätter gränser. Hemmet väcker ett ha-begär och är lämpligt för paret, den lilla familjen eller varför inte den som önskar en optimal övernattningslägenhet i Stockholms innerstad.

Runt knuten har vi fina Skinnarviksparken med omkringliggande villastad och med ett par minuters gångväg nås Söder Mälarstrand för en skön joggingrunda eller promenad. Närhet till Tantolunden och Långholmen med dess klipphällar med bad.Lundagatan - invid grönskande omgivningar och vackra vyer, med närhet till tunnelbanan, bussar, mataffärer, restauranger och mysiga kaféer. 

Välkomna till Lundagatan 36c, 4 tr. - Ett unikt tillfälle att förvärva ett av Söders mest åtråvärda lägen.

Historik Marmorn

Två av Brf Marmorns stora profiler är Elin Wägner och Siri Derkert. Elin, en av Sveriges mest kända romanförfattare under 1900-talet som hade en våning i huset och Siri, erkänd konstnär som målat i Brf Marmorns trappuppgång. Arkitekten bakom detta funktionalismens fastighetskomplex är chefsarkitekt Sven Wallander. Byggnation fån 1930-talet. Funktionellt boende med sopnedkast, badrum med kar, maskintvättstugor, barnjungfrukammare såväl som balkonger. Marmorn högt beläget uppe på Skinnarviksbergen. Magisk utsikt över Stockholm med Stadshuset i förgrunden på andra sidan Riddarfjärden.

Lägenhetsnummer: 1403 (LMV) samt 0332

Avgift: Avgiften omfattar 3200 kr/månad och inkluderar värme och vatten. Kabel-tv som levereras från ComHem ingår. Hushållsel och gas ingår ej i avgiften. Inga planerade avgiftsförändringar.

Andelstal: Bredband (LAN) har installerats i nästan alla lägenheter. Varje medlem tecknar själv abonnemang hos Ownit.

För mer information, se vidare beskrivning under övriga dokument.

Övrigt

Jur. person accepteras ej

Minsta tillåtna ägarandel enligt föreningens stadgar är 10%.

Till bostadsrätten medföljer inte rätt till parkeringsplats då de är individuella och med köturordning

Källarförråd om ca 3-4 kvm tillhör våningen

Tvättstuga i förening

Energideklaration utförd