Bernstein Real estate

FULLÄNDAT PÅ ETT AV BÅSTADS BÄSTA LÄGEN – AGARDHSGATAN 55

Mitt i Båstads centrum, ligger detta pittoreska hus från början av 1740-talet. Hemmet smälter väl in i den övriga vackra bebyggelsen som utgör Båstads Agardhsgata. Träfasaden, med inramade spröjsade fönster, är estetiskt och tilltalande. Huset har renoverats under 2000-talet och utgör 131 kvm boarea i två plan. En gammal känsla blandas med modernare drag.

Bevarade originaldetaljer återfinns i form av takbjälkar, dörrar, fungerande kaminer i original samt öppen spis. Putsade väggar smälter väl in med den gamla känslan. Golv av betongplattor med färgad fog samt platsbyggt brädgolv av ask i olika bredder. I och med att plattan är ny och gjuten under senare, tid innebär detta att takhöjden är 20 cm högre på nedanvåningen än alla andra 1700-tals hus i Båstad. Takrymden i kombination med bjälkar ger hemmet karaktär. Exteriören in mot gården, är av falurödmålad stock, som talar för en svunnen tid.

Entréplanet öppnar upp med en välkomnande hall med svart betonggolv. Orginalgolv av sten finns bevarat vid ingången. Här finner vi även en välvald vacker tapet. Till vänster om hallen finns ett stort öppet rum som nyttjas som vardagsrum. Här finns öppen spis med kassett, som infriar mysfaktorn. Intill ligger köksdelen med öppen matsalsdel, platsbyggda snickerier och vitvaror såsom kyl från Miele. Arbetsytor med diskho. Från köket skönjs Laholmsbukten och bastanta trädörrar leder ut till den insynsskyddade tomten. Innertaket på det nedre planet är även i original och här finns även ett sovrum.

Vidare ligger det på planet ett helkaklat badrum. Duschutrymme är utrustat med en takdusch och detaljer såsom balkar i tak. Infälld Sonos ljudanläggning i kök, vardagsrum, badrum samt förberett för utomhus.

Till höger om entrén ligger designad trappa som leder upp till övervåningen. Från trappan till övervåningen syns tydliga vindsbjälklag och takhöjden är över 3 meter. Här återfinns handsmitt smidesräcke och glasgång samt takfönster inger ljusinsläpp & rymd. Här finns ett större sovrum i vinkel samt master bedroom. Aircondition i båda sovrummen. Utsikt över takåsar och havshorisonten från planet. Här finns även wc.

Bekvämligheter såsom el- golvvärme på wc på det övre planet och vattenburen värme i samtliga rum på det nedre planet, i kombination med luftkonditionering i sovrum på ovanplan, återfinns. Fiber finns installerat.

Själva tomten om totalt 433 kvm är helt insynsskyddad, inramad av murar och byggnader. Här finns också ett mindre hus/förråd, bland päron- och äppelträd, syrener och jasmin. Här finns möjlighet att förvärva ett hem, beläget endast ett stenkast från all livskvalité som Båstad har att erbjuda.