Bernstein Real estate

Krabban 8,13,14 och 15 i centrala Torekov

Ett hem och projekt utöver det vanliga bestående av Krabban 8,13,14 och 15. Beläget i centrala Torekov på Storgatan 22, enbart ett par hundra meter från badbryggan och Torekovs nöjesliv.

I ett förvärv ingår del av charmigt litet gatuhus om ca 75 kvm. Uppfört år 1886 i två plan med altan över havet. Flertalet pittoreska detaljer såsom kakelugn och vackra väggmålningar. 

Det charmiga gatuhuset av gult tegel har tre rum och kök med fönster mot Storgatan såväl som in mot gård. Nedre planet har ett sällskapsrum med söta väggmålningar och en kakelugn (ur funktion) och fönster som vetter ut mot gatan. Här finns också ett sovrum med inbyggda garderober. Intill finns två duschrum som är spegelvända med vitt kakel och klinkers. Vidare finns det en tvättmaskin. Köket av äldre stil med arbetsbänk av trå, vitmålade glasade skåp golv av rödbrun terracottaklinker. Här finns också utgång till terrassen på  innergården samt en trapp som leder upp till övervåningen.

Överplan har en öppen planlösning med heltäckningsmatta, väggar klädda med träpanel. Det finns fönster i alla väderstreck samt en större altan med havsvy. Takhöjden på nedre plan är 2.90 meter samt 2.70 meter på övervåningen. Tillhörande gästhus med tre sovrum om ca 40 kvm. Angränsande härlig loggia med stenmur och stengolv. För vidare dialog härom, kontakta mäklaren.

Inne på gården möter vi ett vackert oinrett spannmålsmagasin av röd tegelsten och med blåa portar samt röda fönsterpartier. Allt i originalskick från år 1855. Att tillgå finns ritningsförslag och tidigare beviljat bygglov för tre separata boenden med en total boendeyta på 600 kvm.

Här är man mitt i centrala Torekov och ändå väldigt privat och insynsskyddad. En möjlighet att förvärva en liten charmig "kulturskatt" på toppläge i Torekov!