Bernstein Real estate

Söderliden 14 på Lidingö höjd

Högt upp på Söderliden 14 på Lidingö ligger denna vackra uttrycksfulla skepnad anno 1913. Den spetsiga byggnaden med den gula putsade fasaden i kombination med det rödbruna tegeltaket ger ett kyrkligt intryck. En ombyggd Philadelphia kyrka från 2000-talet, då kyrkan gjordes om till ett familjehem om totalt ca 250 kvm. Entrén via sidodörren bjuder in till hemmet. Vi möts av en trätrappa som leder upp till hemmets kärna. Ett vackert trägolv av breda tiljor utgör ett första intryck. Genom hemmets rymd i kombination med byggnadsdetaljer och harmonisk inredning, bjuds det på en fridfull atmosfär. Vackra färgsättningar, platsbyggda lösningar kombineras genomtänkt i sin miljö. Lugnet infrias.

Fastigheten har genomgått en total renovering för ca 10 år sedan. Byggbolag Peab. Allt från tak till golv, grund, fönster, fasad el och rör byttes ut och gjordes om. Alla kablar är indragna och omgjorda, med mobilstyrda enheter för TV, datorer, musik och ljussättning. Detaljer från tiden som byggnaden utgjorde en kyrka har sparats. Tak av trä och takstolar, blyinfattade fönster samt väggar som utgör valv.

Hemmets kärna utgörs av sällskapsdelen med kök och matplats. Vardagsrummets loft nås via trappa och lämpar sig väl för samkväm, studio eller kontor. Via en mindre hall leds vi till trädgården på baksidan. Ett angränsande kontor ligger invid det öppna köket. Vardagsrummet utgör kök, platsbyggt av Odd Job, med matplats samt soffhörna samt stora ytor för socialt umgänge.

Hemmets nedre plan nås via entrétrappa alternativt via en separat ingång. Här finns det gott om förvaringsutrymme och plats för skor. Golvet utgörs av vackert kakel i olika färger och förvaringen är platsbyggd på ett smakfullt vis. Vidare finns det en korridor med fyra sovrum samt tvätt- och badrum och spa-adavdelning. Allt mycket designat och enhetligt i claystone och träinteriör. Vattenburen och elgolvvärme i denna del.

Tomten utgör en sluttningstomt om 1263 kvm med klipphällar och gräsmatta, med platser för att koppla av eller äta middagar och grilla. Det finns även plats för studsmatta och odlingar. Terrasser. Från tomtens högsta punkt kan inloppet till Stockholm skymtas med dess båttrafik. Ett Attefallshus med kringgående altan utgör ett mindre gästhus för den som hälsar på. Här finns ett kök, rum samt loft och wc med dusch.

Vidare finns det ett insprängt garage och uppställningsplats till huset. Skärsätra skola ligger alldeles i närheten såväl som köpcentra, ishall och gymnastikhall. Området utgör en sann familjeidyll för de som har barn.  

Hemmet säljs via Private sales. Välkomna att kontakta catharina@bernstein.se för mer information.