Bernstein Real estate

79 & Park - Skapat för den moderna människan

Sandhamnsgatan 79 är som ett konstverk beläget på Djurgårdens slätt, Gärdet. Ritat och designat av BIG (Bjarke Ingels Group) som erhöll pris för årets Stockholmsbyggnad 2019. Den miljövänliga och ekologiska tanken genomsyrar hela projektet, skapat för den moderna 2020 människan.

På den andra våningen av denna arkitektoniskt fulländade fastighet välkomnas vi av våning om 121 kvm och 4 rum med kök. Våningen utgörs av två plan och är till stora delar belägen i sydväst med utsikt över Gärdet och Djurgården. Ljuset flödar in via de flertalet stora fönsterpartier om 5 m till nock. Grönskan letar sig in via de stora takterrasserna om ca 50 kvm som tillhör bostaden. 79 & Park - mitt i city med känslan att vara på landet. 

Från hallen på entréplan leds vi direkt in till ett öppet ljust kök, med härlig rymd och atmosfär och med inredning av det italienska köksmärket Poliform. Grå luckor, arbetsbänkar och stänkskydd i grå kalksten. Utrustning från Miele inkluderar diskmaskin, ugn, induktionshäll, samt fullstora kyl och frys. I anslutning ligger en större matplats för ca 8 personer.

Invid finns ett rum, som kan användas som vardagsrum eller sällskapsrum alternativt intgereras med kök och matplats. Här finns dörr som leder ut till en grönskande balkong med trappa till en av de två takterrasserna på det övre planet. Terrassen tillhör våningen och är perfekt belägen i sydväst. Utmärkt för att äta kvällsmat på, för ett glas vin på kvällen för att skönja solnedgången såväl som att njuta av den vackra naturen eller sola.

I anslutning till hallen på entréplanet finns ett större rum som idag utgör två sovrum. Detta kan disponeras på ett lämpligt vis utifrån familjekonstellation. Stora fönsterpartier och utsikt över innergården och dess vackra planteringar. Intill ligger ett av hemmets två designade badrum. Granitkeramik på golv och väggar, golvvärme samt handdukstork, dusch och vägghängd toalett.

Via trappa nås det övre planet. Större vardagsrum, dressingroom samt stort badrum och sovrum. Även detta badrum med granitkaramik och vackra Corian bänkar, dusch och vägghängd toalett. Tvättpelare. Via sovrummet nås terrassen. Denna del utgör en egen fristad.

Generellt exklusiva materialval där golven utgörs av träparkett och våningens layout och funktion är genomtänkt. Generös utrustning såsom vattenburen golvvärme, 3-glas isoler fönster, 

Alla faciliteter som finns i fastigheten bidrar till att föreningen utgör en egen community i Stockholm. Här återfinns förskola, frisör, restaurang, garage och terasser för förningens medlemmar att bruka. Ett lämpligt boende för paret som skall skaffa tillökning, för familjen och för de äldre. Detta då byggherrarna under processen tänkt på alla de bekvämligheter som önskas under livets gång och vilket i sin tur mynnat ut i ett unikt Sandhamnsgatan 79.

ÖVRIGT

TV/bredband
Bredband, TV(basutbud) och ip-telefoni via fiber, leverantör Ownit. Ingår i avgiften.

El
Individuell mätning av respektive hushålls förbrukning. Faktureras i efterskott. 

Gårdsplats/innergård
Brf innehar gemensamma takterrasser, nås från vissa av trapphusen.
Förskolans lekplats får utnyttjas av boende i huset de tider då förskolan inte nyttjar den.

Gemensamma utrymmen
Gemensamma terrasser och det finns barnvagnsförråd, cykel- och rullstolsrum
Cykelförråd i garaget samt i entréplan på "kvartersgatan"
Sophantering utgörs av mobil sopsugsanläggning samt återvinningsrum

Förmåner
Föreningen har ordnat medlemskap åt dig som boende hos restauranggrossisten runt hörnet, för prisvärd storhandling.

Parkering

I föreningen finns ett varmgarage med 133 platser och åtta MC-platser. Garaget är uthyrt till Amenities, som i sin tur hyr ut platserna till medlemmarna. Det är en intern kö. 

Garageplatserna går att hyra för 2 100 kr/mån och MC-platserna 1 050 kr/mån. Ett mindre antal laddplatser för elbil finns för extra kostnad.

Brf Stettin 7 i Stockholm

Föreningen innehar äganderätten till fastigheten Stockholm Stettin 7 Org.nr 769629-5869. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och bildades 2015. Byggnaden färdigställdes 2018. Brf Stettin 7 med adresserna Sandhamnsgatan 75-83, 75 A-G utgör 79 & Park, av den prisbelönta danska arkitektbyrån BIG (Bjarke Ingels Group).

Samtliga bostäder är upplåtna till fysiska personer. Ett hyresavtal går ut under 2022. Resterande går ut under 2023 eller senare. Det finns 169 lägenheter och en förskola med bostadsrätt samt åtta lokaler med hyresrätt varav samtliga är uthyrda. Total bostadsyta är 13 139 kvm. Lokalytan är 812 kvm för hyresrätterna och 513 kvm för bostadsrätten. Juridisk person godkänns ej.

Fakta Brf: Antal medlemmar 271 st. Äkta förening. Förråd i källaren till varje bostadsrätt. Cykel, rullstol och barnvagnsrum. Gemensamma takterrasser. Bastu. Varmgarage med möjlighet till uppställningsplats
Total yta BR utgör 12139 kvm. Hyresrättslokaler 703 kvm. BR lokaler 622 kvm. Lokaler utgörs bl.a. av Förskola, kontor, frisör och lager samt restaurang (se vidare ÅR). 2020 genomfördes en 2 års besiktning av alla lägenheter. Q2 2022 gjordes en avgiftshöjning om 2%. Långfristiga skulder uppgår till
303 482 703 kr och kassa och bank uppgår till 14 541 176 kr. Överlåtelseavgift betalas av köparen med 2,5% av prisbasbelopp (1 313 kr) och pantsättningsavgift med 1% av prisbasbelopp av låntagaren (525 kr)