Bernstein Real estate

Ett av byns landmärken - Storgatan 35 i Torekov 

Vi har äran att saluföra ett av byns pittoreska landmärken, Storgatan 35 i Torekov. Fastigheten är ett hörnhus i korsningen mellan Storgatan och Pål Romares gata, i Torekovs hjärta, vid Parken. Den grönmålade fastigheten, med vita fönster, skiner i solen. Pittoreskt inklädd i rosor och frodig växtlighet. Rakt fram skönjs vattnet med morgonbryggan och till höger, längs med gatan och fasaden, nås hamnen och Svenssons krog. Fastigheten har varit i familjens ägo i ca 25 år. Byggnaden från 1909 med tillbyggnad 1959 har renoverats i omgångar och har under senare ägo använts främst som ett sommarviste. En fastighet som i sin helhet är väl omhändertagen. Ett utmärkt hem i form av ett generationsboende, med en huvudbyggnad om ca 150 kvm och gästhus om ca 40 kvm. 

Möjlighet att ta ett morgondopp strax nedanför bostaden, spela en tennismatch runt hörnet, gå och ta en glass intill eller en lunch på gatan, gör att läget är svårslaget. Tänk att få vara mitt i pulsen men med möjlighet till avskildhet innanför tomtens murar. Den inhägnade trädgården utgör en sann oas och erbjuder lä i alla vindar. Potential att hyra ut delar av fastigheten, såsom gästhuset och nuvarande lokal, eller för den sociala och större familjen. 

Huvudbyggnaden utgör familjens samlingsplats. Här finns vardagsrum med matplats och öppen spis, kök samt sov avdelning med badrum. Vidare finns det en del av huset som idag är uthyrt som en egen lokal med separat ingång, bestående av två rum samt badrum. Denna del kan enkelt integreras med den övriga planen om så önskas. Det övre planet, som nås via trappa, utgör ett halv plan med tre sovrum samt en hall. Vidare finns det en balkong med havsvy mot Hallands Väderö. 

Via nedre planet och köket nås den inramade trädgården om ca 336 kvm (enl. LMV). Här finns det ett par uteplatser som används frekvent när solen tittar fram. Vid uthyrning av gästhuset kan det husera fler än en familj i trädgården utan att det inkräktar. De fina gamla päronträden, bidrar till fastighetens pittoreska intryck. Storgatan 35 är ett gatuhus av original i den gamla fiskebyn.

Gästhuset utgör en egen enhet på tomten med separat ingång via Storgatan och in i bostaden. Här finns kök, matrum och vardagsrum samt två sovrum och tvättstuga med förråd. Vackra gamla originaldetaljer såsom pumpbrunn såväl som gamla timmerväggar i huvudbyggnaden, vittnar om en svunnen tid. 

Välkomna att kontakta Catharina Bernstein på 070-788 84 70 för mer information om detta pittoreska Private Sales hem på Storgatan 35 i Torekov