Bernstein Real estate

Inflyttningsklar arkitektritad med sommarkänsla

Doktorsgatan 14 från 2003, ritad av Pontus Möller, smälter fint in i Torekovs miljön med sin vitputsade fasad, zinktak och cederträ. På framsidan mot gatan och längs med huset löper en vacker stenmur. Hemmet som utgör 200 kvm är ljust och rymligt, med manga glaspartier och en genomgående hög materialstandard.

Allt mycket smakfullt utfört. Villan är inramad av väl genomtänkt och harmonisk grönska där man lyckats att skapa ett njutbart uterum oavsett årstid. Vy över Hallands Väderö och hav skönjs från delar av hemmet.

Fastigheten lämpar sig väl för den stora familjen med sociala tillställningar. Hemmet är fördelat på fem sovrum, två badrum varav ett med ångbastu, två vardagsrum, öppen spis, generösa sittplatser - utomhus under glas pergola och stor elmarkis med värmare på altanen.

Vidare finns det även ett större gästhus om ca 70 kvm i två plan som rymmer en familj. Byggår är 2012 och enheten är i samma stil och har samma materialval som huvudbyggnaden, med generös uteplats av ölandssten. All interiör ar vald med stor omsorg och av hög kvalitet.

Rumsfördelning och interiör

Huvudbyggnaden öppnar upp med stora ljuspartier och vackert trägolv. På det nedre planet finns två väl tilltagna sovrum, en tvättstuga, stort kaklat badrum med ångbastu samt separat ingång. 

På entréplan finner vi en öppen planlösning med ett smakfullt designat och väl utrustat kök från Planoform och utrustning främst från Gaggenau. Intilliggande generös matplats och vardagsrum med öppen spis. Stora fönsterpartier ut mot trädgården med dess mur. Via ektrappa nås det övre planet.  

Övre plan utgörs av tre sovrum samt allrum/TV-rum med utgång till stor balkong i väster. Härifrån nås ögat av Torekov med Hallands Väderö och hav. Ett underbart uppvaknande från master bedroom med möjlighet till morgonkaffet i det fria.

I gästhuset finns det vardagsrum, kök, badrum samt två sovrum och gästrum/TV rum. Vacker ölandssten på hela bottenplan samt solitt ekgolv på övre plan.  Huset har en antik vedeldad gjutjärnskamin och är utrustat med avancerat sprinklersystem, golvvärme samt centraldammsugare. Även detta kök är från Planoform, med utrustning från Gaggenau.

Övrigt

Hög standard med investeringar i bl.a. spottar, inbyggt högtalarsystem från Bose inne och ute, bra förrådsutrymmen. Bergvärme ansluten till såväl huvudhus som gästhus. Fiberanslutning från 2019, innertak av vitlaserat trä, Kährs trägolv, Velfac fönster och uppställningsplats. Larm.

Välkomna till inbjudande Doktorsgatan 14 i Torekov, bara några minuters gång- och cykelavstånd till ljuva morgondopp, hamnen, alla restauranger och stranden. Nära till långa promenader i naturreservatet på malarna (heden) längst vågorna och havet.