Bernstein Real estate

Del av Townhouse med internationell standard på Söders höjd 

Det vackert rödfärgade townhuset är iögonfallande och ett av få på Söders höjd. Hemmet, ligger beläget högst upp på plan tre, fyra och fem i fastighet med byggår från 1640-tal och som är ett av Stockholms äldsta stenhus. Skänkt tomt av drottning Kristina till vinskänken Hans Marschalk som sedermera uppförde fastigheten på denna mark. Fastigheten är attraktivt belägen intill Slussen, strax nedanför puckeln på Hornsgatan. Vy över Stockholms inlopp och Gondolen. 

Den totalt renoverade våningen består av 303 kvm. Bostaden är idag två lägenheter, nummer 12 och 9, som är sammanslagna. Våningen utgör 10 rum, varav ett flertal möjliga sovrum. Ett väl fungerande hem för familjen såväl som en samlingsplats för sociala tillställningar. Den utmärker sig med sin internationellt höga standard på allt från el, stammar, badrum till kök och dess q-märkta tak. Pedantiskt och varsamt renoverad, där all dokumentation som önskas, finns att tillgå.

Våningen har återskapats och bibehållit sin unika karaktär, trots en genomgripande renovering. Allt ytterst tidsenligt, där man tagit hänsyn till fastighetens och våningens mångfald av vackra detaljer, såsom det betsade furugolvet, den vackra ektrappan, snickarglädjen, bröstpanelen, dess radiatorer, målade dörrar, unika fönster och tak. All den historia som genomsyrar hemmet, är en sann fröjd för den som har ett intresse av kultur. Hornsgatan 4 är ett arv utan motstycke. 

Entréplanet bjuder på en stor hall, ett ljust och välkomnande barnrum, som vetter ut mot gatan. Här flödar ljuset in via de vackra större fönsterpartierna i original. Här återfinns även ett biorum som inbjuder till mysiga hemmakvällar. Vidare finns det ett badrum, ett sovrum/kontor samt ytterligare ett större sovrum. Via trappa med sagolikt fönster, snickarglädje och handmålat tak, leds vi upp till hemmets innersta. En samlingsplats för större sällskap. Här återfinns tre rymliga rum i fil, varav en matsal, två sällskapsrum samt köksdel med matrum. På planet finner vi den "brittiska toaletten". Från köksdelen skönjs även en härlig vy mot Södermälarstrands hustak med Riddarfjärden som bakgrundsmotiv.

Det nyrenoverade köket  är från Ballingslöv och luckor av corian är designade av arkitekten Jonas Lindvall. Vitvaror från Gaggenau och Siemens IQ serie, inbjuder till större matlag. Här finns dubbla ugnar med micro-ånga-grill. Ytor för att skapa mat och baka. Matplats med utsikt mot Gondolen, Katarina hissen och Söders hustak. 

På det översta planet ligger masterbedroom med dressingroom för honom och henne. Stort badrum med exklusiv interiör av marmor, bl.a. ett stycke tvättho av denna italienska sten utgör en smakfull interiör. Vackra återkommande takbjälkar.  

Den generella rymden i hemmet och dess alla egenskaper, bidrar till att skapa en unik atmosfär och helhet. Hornsgatan 4 är "one of its kind" och vi ser fram emot att förmedla detta hem vidare till någon som värdesätter hemmets identitet.

För mer information, kontakta ansvarig mäklare.

För visning, kontakta Catharina Bernstein 070-788 84 70 alt. catharina@bybernstein.com

Övrigt

Hemmet utgörs av två sammanslagna lägenheter, plan 2,3,4, med lägenhetsnummer 12 om 235 kvm och våning 3 med lägenhetsnummer 9 om 68 kvm.

Avgift:10.683 kr/mån (gäller för både lgh 9 och 12)

Andelstal: lgh 9 (om 68 kvm) är 5,6% och för lgh nr 12 (235) är 13,1%

Jur. person accepteras ej

Stammar, tak, el, fasad från 1997

Två förråd tillhör våning

Parkeringsmöjligheter i Hilton hotells parkering samt Slussgården (Jupitergaraget)

Delvis q-märkt våning - tillstånd krävs från föreningen gällande justeringar/renoveringar av vissa delar i bostaden

Tvättstuga i förening

Flertalet kommersiella lokaler i föreningen bidrar till ett bra kassaflöde

Kabel Tv och bredband finns framdraget till fastighet

Energideklaration utförd såväl som miljöinspektion (godkänd)