Bernstein Real estate

Kristine Hall på Båstads Malen - anor från 1897 

På Stationsterrassen 16 i Båstad ligger denna iögonfallande och charmiga villa med anor från 1897. Namnet Kristine Hall smyckar husets fasad. Fastigheten har en unik stenfasad varvat med trä i original år 1897 med flertalet vackra rödmålade fönsterpartier. Villan, som fungerar väl för året runt boende såväl som sommarboende, erbjuder generösa ytor på dryga 175 kvadratmeter fördelat på tre plan med separat entré på samtliga plan. Närhet till Båstads nöjesliv såväl som Drivans tennis och Malens fina bad. 

 Fastigheten är väl inramad i en lummig och grönskande trädgård om 705 kvm med en uteplats i sydväst. Uppställningsplatser för bilar. Lämplig fastighet för den stors famljen, för generationsboende alternativt uthyrningsmöjligheter, tex. av det övre såväl som det undre planet. Mao kan tre hushåll bo i fastigheten samtidigt utan att inkräkta på varandra.  

Hemmet infriar en känsla av värme med härliga ljusinsläpp och vackra originaldetaljer såsom plankgolv i trä, öppen spis, spröjsade fönster, vackra utsmyckningar och dörrar av original.  

Entréplan  

Entrén till planet är ljus och charmig med slipade plankgolv i original. Hall leder vidare in till det centralt öppna och välplanerade köket, i ljus och ombonad stil. Vita träluckor, bänkskiva av ek samt vitkaklade väggar. Myshörna med soffa. Fullt utrustat med separat spishäll, integrerad ugn, kyl/frys samt vinkyl. Från köket finns en direkt utgång till den lummiga uteplatsen som utgörs av ett trädäck om 35 kvadratmeter och trädgårdstomt belägen i sydväst. Härlig grönska omger uteplatsen som ligger i sluttningen upp mot Hallandsåsen.  

I anknytning till köket finns även gäst toalett samt en separat dörr till det andra våningsplanet.  

På planet ligger även ett stort badrum med svart klinkergolv och vitt kakel i duschutrymmet. Fönster mot gårdssidan. Dubbla handfat och plats för tvättmaskin/torktumlare. Övriga rum i entréplanet utgör sovrum, vardagsrum med vedkamin, samt sällskapsrum med inglasat burspråk som utgör separat arbetsrum. Egen ingång.  

Det andra våningsplanet  

Entrén till våningsplanet på den andra våningen nås antingen via en dörr från köket i entréplanet eller från utsidan, via sydsidan av huset. Våningen har ett separat kök med sittplats, tre ljusa och rymliga sovrum med bjälkar i original. Ett av rummen har en direkt utgång till balkong med vy över Malen, Hallandsåsen och Laholmsbukten i nordväst.  

Här finns även ett badrum med dusch. En mycket charmig bostad som är väl anpassad för uthyrning eller den stora familjen som behöver många sovrum.   

Nedervåningen 

Lägenheten på det nedre planet nås via entrén på framsidan av huset. En mindre enhet finns här med ett litet kök/matplats samt ett rum som kan nyttjas som sovrum/allrum. Här finns också ett badrum med terracottaklinker och dusch.  

Här finns även fler rum att nyttja tex. som spa, eller träningsrum. Gott om plats för förvaring samt pannrum.  

 Övrigt 

Fiberanslutning 

Uppvärmning via direkt el och 3 luft/luft värmepump, 2 kaminer

Energideklaration utfärdad 

Friggebod på tomten 

Uthyrningsmöjlighet 

Flertalet uppställningsplatser

Redskapshus