Bernstein Real estate

Vardagslyx på villa Klippudden

Villa Klippudden är belägen invid strandkant och dess vackra arkitektur i jugendstil från tidigt århundrade, förgyller verkligen vardagen. En skapelse i form av en vit gräddbakelse, som får en att tänka på Danmarks Strandvejen. Sjötomten erbjuder faciliteter såsom tillgång till egen brygga och vackra klipphällar för bad nere vid vattenbrynet. Alla medlemmar i föreningen erbjuds egen parkeringsplats.

Genom byggnadens stora entrédörr leds vi in i pampig hall med öppen spis. Vidare, via hissen alternativt vackra trätrappor når vi denna etagévåning om 5 rok. Hemmet utgörs av totalt 127 kvm och är i tre plan. Belägen högst upp i huset i den västra delen. Slående för hemmet är den majestätiska altanen på det översta plan!

Vi möts av en välkomnande och varm känsla i hemmets hall. Direkt letar sig blicken mot de alla fönsterpartier, via vilka ljuset flödar in och vattnet skönjs i bakgrunden. Entréplan utgörs främst av kök/matrum, loungdel, inredningsbart förråd och kontor/sovrum. Delar av planet utgörs av snedtak. Ekparkettgolv är genomgående.

Det andra planet utgörs av två sovrum, stor garderob samt större badrum med vy över omnejd och hav. Tegelvägg samt öppen spis bidrar till mysfaktor. Badrummet innehar badkar samt dusch. Tvättmaskin och torktumlare.

Majestätisk vy från altan om 25 kvm

Våningen högst upp i fastigheten nås via gedigen trätrappa. Här möts vi av en makalös panoramavy, ett enormt ljus och högt till tak. Stora fönsterpartier med utgång till den generösa altanen om ca 25 kvm. Den iögonfallande altanen erbjuder milsvid utsikt över Stockholms inlopp. Från det övre planet med dess altan kan man åtnjuta dygnets alla timmar om så önskas, utvändigt såväl som invändigt. Det är en ren fröjd att få vakna upp till denna slående vy med dess skärgårdsliv dagligen, verkligen vardagslyx. Perfekt för den som uppskattar natur och frihet men även närheten till stan. Ett permanent – och fritidsboende i ett.

Hemmet erbjuder ett bekvämt boende i all avskildhet och fridfullhet. I fastigheten har flertalet profiler huserat under årens lopp. Ägarna har lyckats sätta sin prägel på hemmet, som utstrålar trivsamhet och en härlig känsla. Ett fulländat boende såväl för familjen med barn som för paret alternativt den enskilde eller som övernattningsboende. Det är en ära att förmedla denna unika etagévåning i populära Brevik på Lidingö, med närhet till centra, aktiviteter och barnomsorg. Möjlighet att ta båten från ångbåtskajen precis nedanför huset in till stan. Stig iland antingen på Skeppsbron eller utanför Grand Hotel. Tar ca 25-30 minuter. En fantastisk start på dagen!

Historik Villa Klippudden

Villa Klippudden ligger på Lidingö vid en brant sluttning ner till Halvkakssundet som sammanlänkar Höggarnsfjärden med Lilla Värtan. Huset byggdes 1910 och är en del av det så kallade "Segelledens Villaområde" som består av väldiga patricierbyggnader. Byggherre var officeren och konstnären Otto Gripensvärd som lät uppföra villan.

Liksom Dramatiska Teatern och Thielska galleriet är villan ett typexempel på kubistisk jugendarkitektur, dvs. Klippudden följer den s.k. Wienjugend. Konstnären Filip Månsson utförde dekorationsmålningar i husets inre. Karakteristiska för fastigheten är även alla dess öppna spisar och kakelugnar, som till största del finns kvar.

Villa Klippudden förklarades 1998 som byggnadsminne. I föreningen ingår tre enheter, varav Villan är huvudbyggnaden som inramas av två parhus och ett radhus. 

Övrigt

Storlek:  115 kvm  boarea och 12 kvm biarea, totalt 127 kvm om 5 rok. 125 kvm. och 4 rok. enl. föreningen.

Plan: Högst upp, plan 3. Hiss.

Avgift: 7091 kr ingår värme, vatten och avlopp, bredband/internet via Telia, TV och IP telefoni, källarförråd och en P-plats med motorvärmareuttag.

Andelstal:4,86381

Föreningen godtar ej juridisk person

Brygga finns på fastigheten.

Altan om 25 kvm

Sjötomt

För mer information om våningen och föreningen, se "föreningen" samt övriga dokument.