Bernstein Real estate

Ett magiskt hem på Kungliga Djurgården

På grönskande Kungliga Djurgården, alldeles intill Stockholms inlopp, finner vi detta magnifika hem om ca 468 kvm. Hemmet utgör den vänstra flygeln av anrika Villa Alnäs på Djurgårdsvägen 220. Egen tomt om 500 kvm och del i brygga samt egen parkering.

Den vackra jugendfastigheten tornar upp som en vit gräddbakelse. Fastigheten har sitt ursprung från 1780-talet och är ombyggd 1905. Beläget mellan Biskoppsudden, Manilla skolan och Täcka Udden. Skapelsen har en gedigen historik från bl.a. Ostindiska kompaniet och husets utformning har under årens lopp ändrat karaktär, men bibehållit sin ståndsmässiga profil. Senast skedde genomgripande exteriör ombyggnation av arkitekt Torben Grut.

En känsla av gated community infrias när vi står utanför de stora grindarna som öppnar upp till fastighetens kärna och bostaden. Vi träder in på gårdsplanen, där de boende innehar egen parkering. Innanför fastighetens huvuddörr möts vi av en större hall med golv av marmor och plats för ytterkläder. Dörren öppnas in till hemmet som utgörs av 468 kvm, i fyra plan.

Ett unikt och smakfullt designat hem välkomnar, där varje del av bostaden är väl genomtänkt och anpassat för den stora familjen med ett socialt umgänge. Öppna sällskapsytor kombineras med praktiska sovrum och flertalet badrum/wc samt ett eget spa. Klassiska material såsom golv av sten och ek återfinns i hemmet. Vidare finns gedigna och väl utvalda detaljer, såsom välsvarvade dörrar och handtag m.m.

Stort centralt placerat öppet vardagsrum som är integrerat med kök med plats för barhäng och matlag. Härifrån skönjs Stockholms inlopp. Intilliggande sällskapsrum i form av matrum och TV-rum. Vidare följer inglasat orangeri om 27 kvm med plats för middagar och samkväm. Via glasdörrar leds vi vidare ut till hemmets privata trädgård och den möblerade terrassen.

Här finns flertalet uteplatser, väl anpassade till solens strålar på dygnet. Gräsmatta för lek och vackra rosenbuskar i alla dess färger ramar in dess yta. Föreningens intilliggande brygga bjuder in till dopp eller för att rofyllt sitta och titta på förbipasserande båtar.

På hemmets övre plan finner vi sammanlagt sex rum varav fem i dagsläget utgör sovrum. Två sovrum är anpassade för paret med plats för barnsäng. Vidare följer två större badrum med italiensk interiör av sten och trä. Wc samt dusch. Sandfärgad sten- och kakelsättning. Utmärkande ovalt vackert badkar i ett stenparti, från vilket stjärnhimlen kan skådas via badrummets takfönster. Tvättrum och dressingroom. Stor rundformad altan, som vetter ut mot vattnet. Balkong.

I källardelen erbjuds det ett eget spa med ångande bassäng som möjliggör den dagliga träningsdosen. Här finns ett träningsrum, bastu och massagerum. WC samt dusch.

Ett hem av högsta kvalitet, ett rofyllt och tryggt boende på vackra Djurgården. För mer information, kontakta ansvarig mäklare.