Bernstein Real estate

Unik sjötomt i sydvästläge på Brevikshalvön - Tyresö

Sjötomt på Tyresö om 11 675 kvm. Fastigheten är belägen i sydväst där huvudhuset ligger som ett örnnäste på berget. Från nästet blickar betraktaren ut över vatten och Tyresö slott med Notholmen i bakgrund. Kunglig uppfart till huset. Carport och garage.Tre mindre förråd på tomten. På den plana tomtdelen vid vattnet återfinns ett modernare båthus med bastu och enorm brygganläggning med vattendjup om ca 9 m. Det finns stor potential i denna egendom. Huset kommer sannolikt att modifieras utifrån köparens egna önskemål. 

Huvudbyggnaden från 30-talet utgör 2 plan med källardel. Påbyggnad gjord under senare tid. Vit tegelfasad med stora glaspartier och omkringliggande uteplatser. Fina stensättningar såsom murar och plattor. Husets läge i sydväst bidrar till att ett konstant ljus flödar in i hemmet. Husets läge på skogstomten ligger optimalt och vy över omnejd, med dess båttrafik och vatten.

När vi beträder hemmet möts vi av två ytterdörrar. En som leder rakt in i sällskapsdelen och en som är vardagsdörren. På entréplanet finns större hall med stengolv samt kök och gäst-wc. Stora fönsterpartier låter betraktaren ta del av skog- och natur där örnen titt som tätt flyger i nivå med huset. Vidare nås vardagsrum med matbord och central öppen spis. Utgång till den stora träterrassen och naturtomten via sällskapsdelen. Kontor. Sovavdelning och badrum i den bakre tillbyggnaden. Det övre planet nås av en bastant trätrappa. Även från detta planet åtnjuts vy över tomt och vatten, via flertalet fönster och balkonger. Sällskapsrum med golv av trä, ett större badrum samt sovrum. 

Tomten är en sluttande naturtomt. Perfekt för den större familjen med barn eller hund. Via stentrappor nås stranddelen som utgör en egen tomtenhet, benämnd Tyresö 12:2. Här finns ett arkitektritat båthus med bastu dit vatten och el är dragen. En vacker stenmur ramar in enheten och plan gräsmatta för lek och lapa sol. Vidare fin strand för att bada vid samt stor brygganläggning med plats för flertalet båtar. Djup om ca 9 m invid brygganläggning. 

Ett unikt tillfälle att förvärva en av de större enheterna i sydvästläge och med sjötomt på eftertraktade Brevikshalvön. Lämpligt för den stora och aktiva familjen som önskar ett permanent- såväl som fritidsboende. Även en lämplig fastighet  för den projektorienterade, med tanke på fastighetens stora potential.

Kontakta mäklaren för mer information alt. bokning av visning via mail på catharina@bernstein.se