Bernstein Real estate

Villa Backeberg på Lidingö - två fastigheter i ett

Villa Backeberg är rofyllt beläget på höjd. Ett klassiskt Lidingöhem med byggår 1911. Ett perfekt familjehem med generösa ytor i två plan om ca 280 kvm boarea. Tillkommer gör biarea i form av inredd vind och källardel om ca 60 kvm. Ett unikt boende på landet. Runt hörnet finner vi Kottlasjön med promenadspår och skog. Närhet till aktiviteter såsom fotboll, skidor, barnomsorg såväl som Lidingö centrum och city.

Villa Backeberg utgörs av 2 enheter, Fastigheterna Lidingö Lidingö 9:262 och 9:404. Totalt utgörs den idag sammanslagna tomten av 3108 kvm dvs 2098+1010 kvm. Till fastigheterna, finns det två infarter, en från Storgårdsvägen 19 och en från Kottlavägen 68. Möjligheter till byggnation.

Via infarten Storgårdsvägen möts vi av en idyll som präglas av Kottla herrgård och dess till stora delar bevarade natur och skog. Uppställningsplats för bilar samt ett äldre garage. Den gula trävillan ligger centralt placerad på tomternas höjdpunkt, vänd åt söder och blickandes ut över omnejd. En känsla av frihet och andrum infrias. Grund av vackra granitblock bär upp byggnaden. Ytor av gräsmattor och altaner och uteplatser i solläge, ramar in hemmet. Byggnaden har renoverats mellan åren 1996 fram till 2001.

Inbjudande farstukvist leder upp till huvuddörr. I hallen möts vi av en enorm rymd, med dubbel takhöjd. Denna del av hemmet utgör en tillbyggd enhet på huvudbyggnaden, som ej går att urskilja från original. Hallen ryms av vacker stor trappa som leder upp till det övre planet. En perfekt plats för gäster och mingel. Via hallen integreras gästvänligt de sociala ytorna i form av vardagsrum såväl som det stora köket. Via hallen kan vi även nå källaren. Gäst wc med dusch.

Det rymliga köket utgör en av husets centrala delar. Högt till tak, stora ytor, ljus från alla fönster och massiva klinkers på golvet. Ett riktigt klassiskt lantkök med skräddarsydda lösningar från 1998. Stor matplats och ytor för matlag i form av köksbänkar. Högt i tak och vackra synliga takbjälkar. Utgång till uteplats i väster och vidare följer ingång till hemmets sällskapsdel.

Sällskapsdelen utgörs av ett större rum, tidigare bestående av två rum. Burspråk med skräddarsydd soffa ramar in det stora fönsterpartiet som vetter ut mot söder. Vy över trädgård och trädkronor. Trägolv och öppen spis. Snickerier i form av pardörrar. Platsbyggda bokhyllor i biblioteksdel som fyller upp väggar. Härliga ytor att umgås på och för det dagliga familjelivet.

Via den stora öppna hallen leder trätrappa upp till det övre planet som utgör främst sovavdelning. TV-rum alternativt allrum som angränsar till två av barnens sovrum. Balkong ut i det fria. Från båda dessa rum skönjs även en härlig vy. Vi befinner oss på en höjd där trädkronorna utgör en härlig ridå. Vidare finns det stort badrum med kar i form av jacuzzi samt praktiskt dubbelhandfat. Ytterligare två rum, varav ett master bedroom med dubbel takhöjd och takbjälkar. Även detta med egen balkong.

Vindsplan är delvis inrett och isolerat med takfönster. Sovrum och lekrum. Förvaringsutrymmen. Källaren har egen separat ingång från den södra delen av tomten. Här finns ett gemensamhetsutrymme, tvättstuga samt förvaring och rum med värmesystem. Här finns det möjligheter att utöka ytorna och höjden till taket, som många Lidingövillor gjort.

Den unika tomten på de två fastigheterna utgör såväl skogstomt såväl som trädgårdstomt. Sol från morgon till kväll. Granntomten utgör skogsmark. Stigar, stenpartier och trappor återfinns samt grönska i form av äppelträd. Trädkojor som utgör barnens dröm. Möjlighet att utföra fler byggnader på fastigheterna. Kontakta mäklaren för närmare information härom. Villa Backeberg är ett paradis för den stora familjen. 

Fastigheten säljs via Private Sales. Vänligen kontakta mäklare för mer information eller visning.

Övrigt

Enheten utgör två fastigheter, fastigheterna Lidingö Lidingö 9:262 och 9:404. Renovering 1996-2001. Öppen planlösning med 8 faktiska rum. Internetuppkoppling och TV via fiber i fastigheten. Delvis golvvärme. Två bils garage. Tvättstuga. Två ingångar. Balkonger. Öppen spis. Bergvärme.