Bernstein Real estate

Kvinnaböskevägen 45 i ett böljande Bjäre

Centralt beläget på Bjärehalvön ligger den genuina lilla byn Kvinnaböske omgivet av böljande gröna ängar och vackra gårdar. Gården utgörs av boningshus, lokal, separat lägenhet, stall samt ridbana har en variation i byggnadsstilar - från den gamla vitputsade Skånelängan med stråtak och mörkt korsvirke till den eleganta huvudbyggnaden med vackra fönsterpartier. Alla byggnaderna knyts samman av den stora insynsskyddade och grusbelagda gårdsplanen i mitten. På baksidan finns ett generöst trädäck med charmig murad utegrill samt pool. Växthus, stenlagda små gångar och dammar. Här breder den fantastiska trädgården ut sig och som i blickfånget övergår till öppet landskap med betesängar och skogspartier, med mark om totalt 7,65 kvm. För den hästintresserade är denna gård perfekt med stall, belysta ridbana, betesmarkerna, ytterligare lokal samt alla vackra ridvägar i omgivningen.

Fastighet med möjligheter för generationsboende med separata ingångar och flertalet sovrum. Här finns även lokal/studio med möjlighet att bedriva någon typ av verksamhet. Den separata lägenheten lämpar sig perfekt som gästhus eller för uthyrning. Vidare finns det en enhet som även kan nyttjas som ett boende alt. verksamhet. 

Huvudhuset: Huvudhuset utgör en klassisk renoverad gårdsbyggnad. Flertalet originaldetaljer såsom takbjälkar och äldre eldstad. Planlösningen är öppen i stora delar av hemmet och vardagsrum, kök och matplats integrerade. Det centrala köket har nya vitvaror, punchveranda med utgång till trädgård och pool. Avskild del som erbjuder en privat sfär med sovrum, sovloft och badrum med dusch.

Övriga sovrum är samlade på övre plan tillsammans med allrum, walk-in closet och större badrum. Från balkongen i Master bedroom har man en utsikt mot kusten västerut. Källarplan nås via en spiraltrappa invid köket och här ligger bastu, duschutrymme, tvättstuga, förråd samt vin- och matkällare.

Goda ytor för den stora familjer eller för generationsboende.

Övriga faciliteter och byggnader: Gästdel - gästlägenhet om ca. 90 kvm fördelat över två plan, erbjuder både vardagsrum, sovrum, dusch/WC samt matrum med nytt kök med nya maskiner samt nytt pentry. Lokal/studio om ca 50 kvm med vatten och avlopp samt loft över halva ytan. Här finns även nytt kök samt förberett för badrum.

Stallet rymmer 3 boxar (ej fullhöjd), sadelkammare samt spolspilta. Stallbyggnadsgarage (2011). Uppställningsplats och dubbelgarage med plats för 2 bilar. Här återfinns ett stort isolerat rum med golvvärme.

Genomförda renoveringar: Nytt avlopp, jordvärme med total förbättrad elförbrukning - 30 0000 KwH per år. Öppen spis med insats. Nyinstallerad pool. Nya ekgolv och tapeter, nya inventarier i köket. Nytt kök i lägenhet och nytt pentry. I pentry/studion finns det ett helt nytt kök. Förberett för nytt badrum.