Bernstein Real estate

Drömlikt på Bjäre!

I Påarp, strax utanför Torekov, ligger underbara Pilgården - en fantastiskt välskött gård i lantlig idyll som rymmer många möjligheter. Gården ligger högt belägen med fri utsikt över fält och åkrar och vackra vyer mot Kullaberg och Skälderviken. Den prydliga och insynsskydade trädgården erbjuder flertalet uteplatser i olika sollägen och i hagarna runtomkring betar hästar och får. Fastigheten ligger bara några minuters bilväg från Rammsjöstrand, Torekov och Västra Karup. Båstad når du inom 10 minuter med bil. 

Samtliga byggnader är i mycket bra skick - mangårdsbyggnaden och gästhuset från 2005/2006 ritades av den välrenommerade arkitekten Stephan Gip och är moderna men uppförda i gammal charmig stil. Även den stora ladan är relativt ny och byggdes 2012 av Harmarks bygg. 

För dig som drömmer om en välskött liten gård i lantlig idyll, men som ändå önskar närheten till det sociala livet i Torekov och Båstad, kommer Pilgården att uppfylla alla dina förväntningar.  

Välkommen att boka tid för visning!
 

MANGÅRDSBYGGNADEN

ENTRÉPLAN
Den välkomnande hallen är så mycket mer än bara en hall och fylls idag av ett matsalsmöblemang. Här har arkitekten Stephan Gip tänkt till för att man riktigt ska uppleva den fantastiska utsikten redan när man stiger in genom dörren. Via skjutdörrarna i glas kliver man ut till den stenlagda uteplatsen i sydväst som för tankarna till sydligare breddgrader. I en stil som påminner om en spansk "finka" med terakottafärgat klinkers på golvet, synliga takbjälklar och rustik inredning, blir matrummet i hallen den absoluta favoritplatsen! På ena sidan hallen ligger en gästtoalett och på den andra ett kapprum med gott om plats för avhängning. Innanför detta ligger tvättstugan med tvättmaskin och torkskåp. Vidare in till vänster från hallen ligger det stora lantliga köket. Köket, som är från Smedstorp, är utrustat med induktionshäll, Fjärås fläktkåpa, rymlig kyl med plats för större serveringsfat, frys, ugn, mikrovågsugn och diskmaskin (vitvaror från Miele). Köket erbjuder gott om förvaring och arbetsytor och här finns även plats för en större matgrupp. Från köket kommer man vidare in till det underbart ljusa sällskapsrummet där takhöjden är slående och utsikten magisk. I centrum av rummet står en öppen spis, perfekt för svalare kvällar. Från vardagsrummet finns både en utgång till uteplatsen i sydväst samt till den härliga sommarterrassen på andra sidan där man med fördel intar sitt morgonkaffe i morgonsolen. Golvet i sällskapsrummet är klätt i vitoljad ask. 

På andra sidan hallen ligger sovrumsavdelningen med två sovrum som knyts ihop av ett mindre vardagsrum. Till vardera sovrum finns badrum utrustade med dusch, WC, tvättställ och handdukstork. Badrummet som tillhör "master bedroom" har dessutom ett badkar och från detta sovrum finns även egen utgång till den vackra trädgården. 

Samtliga väggar är putsade och taken är klädda med vitoljad träpanel. 

ÖVRE PLAN
På övre plan möts man av ett allrum med plats för olika sittgrupper. Från det stora fönsterpartiet kan man även härifrån njuta av den magiska utsikten över hav och land. Till höger om trappan finns ett badrum med dusch, WC och tvättställ och innanför detta finns ett större sovrum. På andra sidan allrummet finns en isolerad vind med gott om plats för förvaring. På hela våningsplanet ligger trägolv och i taket finns infällda spotlights.  

GÄSTHUSET
Denna byggnad om 150 kvm utgjordes urpsrungligen av det gamla stallet som byggdes om 2005 av Siffes bygg till dess nuvarande karaktär. Huset rymmer en stor hall, två generösa sovrum, ett kombinerat badrum/tvättstuga (WC, dusch, tvättställ, tvättmaskin och torkskåp), en separat gästtoalett samt ett stort sällskapsrum med fullt utrustat kök från Marbodal (vitvaror från Electrolux). Från sällskapsrummet har man vacker utsikt över Kullaberg och Skälderviken och via skjutdörrar i glas öppnar man upp mot det fantastiska landskapet utanför. Väggarna är vitputsade och golvet är vitloljad furu i kombination med terracottafärgat klinker. Till gästhuset hör även en egen privat trädgård och två parkeringsplatser. Perfekt för generationsboende, gäster eller för uthyrning.  

EKONOMIBYGGNAD
Ekonomibyggnaden i traditionell stil byggdes 2012 av Harmarks bygg och används idag som enskild näringsverksamhet för uthyrning, vilket kan upphöra eller drivas vidare av nästa ägare. I denna byggnad finns även teknikrum för jordvärme, varmvattenberedare, pumpar, mm och ett utanpåliggande växthus om ca. 14 kvm. Många möjligheter finns med denna fina lokal om 316 kvm (säljarens information). 

GARAGE, FÖRRÅD OCH BASTU
I "mellanbyggnaden", mellan mangårdsbyggnaden och gästhuset, finns ett dubbelgarage samt ett redskapsförråd/vedbod. I andra änden av denna byggnad inreddes 2006 en bastu med dusch och WC samt ett extra gästrum/relaxrum.  


TRÄDGÅRD
Den insynsskyddade trädgården är prydlig och välskött med växlighet som avlöser varandra allt eftersom årstiden förändras. Här finner du allt från syrén och rhododendron till bärbuskar, rosenbuskar, lavendel, fruktträd, häggmispel, kastanjeträd och hängpil. Flertalet uteplatser, men den huvudsakliga ligger i trevligt sydvästläge med sol hela dagen och varifrån man kan njuta av fantastiska solnedgångar om kvällarna. 
Trädgården är omgärdad av både staket, häckar samt en vacker stenmur. 


MARK
3 ha betesmark som ägaren idag delvis låter granngårdens hästar beta på.  

 
ÖVRIGT
Verisure larm finns installerat
Fiber finns indraget i både mangårdsbyggnaden och gästhuset
Två robotgräsklippare med nergrävda slingor håller gräset i trim
Fastigheten värms i huvudsak upp med jordvärme