Bernstein Real estate

Förtrollande Bjärbo 

Nu finns en unik möjlighet att förvärva en dubbelfastighet i hjärtat av Båstad, vackra Bjärbo. Beläget ett stenkast från både Mariakyrkan såväl som stranden och med fantastisk utsikt över Laholmsbukten. Fastigheten om ca 450 kvm är renoverad såväl exteriört som interiört mellan åren 2018-2020. Bjärbo är en historisk och kulturell pärla med anor från Ludvig Nobels storhetstid på orten. En känsla av Norrvikens trädgårdar infrias över sagohemmet där allt är av världsklass. 

Bjärbo är mästerligt utformad med harmoniskt komponerad fasad av vit puts och röd tegel. Spröjsade fönstersättningar och hantverk såsom smide smyckar dess exteriör. Mur och häck ramar vackert in de två fastigheterna. Anlagd trädgårdstomt om 2 362 kvm vacker flora, äppelträd från förr och flertalet stenläggningar av ölandssten. Ytor finns att anlägga pool för den som önskar och möjligheten finns även att bygga ett större gästhus, tex. för ett generationsboende. 

Huvudingången utgör en storslagen entré. I den öppna hallen återfinns väggmålning från Bjärehalvön av Norrviken trädgårdars italienska konstnär såväl som den platsbyggda trappan, vilken utgör ett konstverk i sig själv. Golv av gedigen trä och gipsstuckatur i taken. Intill hallen ligger det platsbyggda Kvänum köket med färgnyans i Mandel-beigh/grön. En nyans som är återkommande i samtliga av hemmets badrum och toaletter. Marmorinklädda arbetsbänkar såväl som köksö. Köket gränsar till det öppna vardagsrummet. Här återfinns matplats, soffgrupp samt gasspis, som infriar en mysfaktor. Den nytillbyggda inglasade verandan fungerar som fastighetens oas oavsett årstid. Intill finns marmorinklätt badrum. Intill ligger den smakfulla tvättstugan, även denna Kvänum inredd i dess Grå kulör och med golv av portugisisk marmor. Här såväl som i övriga rum finner vi detaljer såsom keramiska elkontakter. Separat utgång till trädgården.

Via den snidad trätrappan nås det övre planet. Här finner vi tre sovrum samt TV-rum och större badrum samt en separat wc. Högt i tak i samtliga rum med synliga träbjälkar. Badrummet lockar med ett äggformat smakfullt designkar. Här finns även dusch och dubbeltvättställ. Gott om förvaring. Balkonger i tre väderstreck, norr, söder och väst. 

I källaren är golvet av gammeldags röd tegel. Det finns ett vinförråd, matförråd, kylrum, teknikrum, vapenförråd samt stora utrymmen för förvaring. Egen utgång till trädgården.

Kontakta Catharina Bernstein catharina@bernstein.se 070-788 84 70 för mer information.