Bernstein Real estate

Gyllene Liljan på Båstads väster

Villan Gyllene Liljan är iögonfallande i sin unika skrud med anor från tidigt 1900-tal. Full av historik och proveniens. Här har flertalet berömda personer huserat under årens lopp. En av dessa celebra gäster är Gustav V som under epoken Wärdshuset Gyllene Liljan vistades på platsen som ett sommarnöje. Namnet den Gyllene liljan, sitter än idag på husets fasad. Sedan 1960-talet är villan i samma familjs ägor. 

Pomonaallén har en vit träfasad med vackra detaljer och spröjsade glaspartier i fil mot gatan. Villan erbjuder generösa ytor på dryga 300 kvadratmeter fördelat på 10 rum, varav flertal möjliga sovrum. När man stiger in i hemmet infrias en känsla av värme och rymd. 

Entréplanet är ljust och rymligt och ligger i direkt anslutning till köket. Ett gediget Kvänumkök byggt 2007 med separat spishäll, dubbla ugnar och micro samt generösa arbetsytor. Köksön utgörs av svart granit. Väl tilltagna arbetsytor återfinns i köket för den matglade. Köket har uppvärmt golv samt ett matskafferi i original. Serveringsgång. Separat utgång till trädgården såväl som till källaren.

Matsalen, som ligger i anslutning till köket, är rymligt och högt i tak med plats för många gäster och en kamin som sprider värme. I direkt anslutning till den centrala matplatsen i hemmets hjärta, ligger verandan. Här letar sig västersolens strålar in och från vår till höst kan betraktaren blicka ut över den vackra och välskötta trädgården. Verandan utgör en samlingsplats vid högtider såsom under midsommar och påsk.

Matsalen leder oss vidare in i biblioteket, med platsbyggda bokhyllor i original trä och vackra skjutdörrar i glas. Vidare leds vi in i det rymliga sällskapsrummet med öppen spis. Generös takhöjd, ekparkett samt fönster i två vädersträck. 

Trappan med snidade hjärtformationer leder upp till övervåningen. I trappen finner vi även den tidigare "telefonkiosken". Den rymliga ovanvåningen består av fyra stora sovrum med rejält i takhöjd och trägolv. Ett av sovrummen har stor balkong som vetter ut mot åsen med omnejd. Här finns även ett unikt mullbärsträd. Ytterligare ett av de rymliga sovrummen erbjuder havsutsikt. Från det generösa badrummet, med kar, har man utsikt över Båstads kyrktorn. Här finns även dusch och separat WC. 

Tvättstugan med tvättmaskin och torktumlare, samt toalett och dusch, finns i Gyllene Liljans källarplan. Här finns stor potential att skapa sig ett till våningsplan att nyttja, tex. för gäster, som spa eller träningsrum. Gott om plats och förvaringsutrymmen med möjlighet till vinkällare. 

Plan tomt som utgör 1356 kvm. Dubbelgarage i anslutning till villan och möjlighet för flera fordon att parkera även på uppfarten. Hemmet har ett bästa läge på Båstads väster, ett rofyllt läge och en kort promenad från Båstads Mecka, intill tennis, padel, bad med strandpromenad och nöjesliv.

Ett gediget hem för den större familjen som måste upplevas på plats. Välkomna!

Övrigt

Fiberanslutning

Uppvärmning via gas (finns i gatan)

Boarea 290 + biarea 74 kvm (enl. LMV)

Dubbelgarage

Energideklaration utförd

Successivt renoverad fastighet