Bernstein Real estate

Kaptensgård på Agardhsgatan i Båstad

En av de förnämsta kaptensgårdarna på fagra Agardhsgatan överlevde inte eldsvådan år 1963 men återuppbyggdes kort efter branden. Detta charmiga 1,5 plans hem om ca 100 kvm, med en fasad med vit puts och med vackert gråmålade entrédörrar samt fönsterspröjs, är typiskt för pittoreska Agardhsgatan. Tak av tegel och stentrappa leder upp till entrédörrar och hemmets ingång. Rabatterna längs med fasaden ut mot gatan, bjuder på syrener och ljuvliga klätterrosor.

Entréplanet består av en rymlig hall, som leder vidare till ett härligt ljust vardagsrum med matrumsdel. Utgång till trädgården på baksidan. Vidare återfinns en centralt placerad öppen spis samt ett kök. Svängd trä trappa, leder upp till övervåningen. Här möts vi av en längsgående hall, ett fint renoverat större badrum samt master sovrum med vy upp mot åsen. Huset har två ingångar från Agardhsgatan varpå det en har en separat gång där finns även tvättstugan samt förråd för smart förvaring av tex. sportsaker såsom golfbagar mm. Vidare har hemmet en mindre källare, med förvaringsdel, som nås utifrån trädgården.

På baksidan av huset möts man av en riktig insynsskyddad idyll, ett renoverat gästhus. Gästhus byggt år 1980 om ca 40 kvm. Ett välplanerat 1,5-planshus där nedre planet har ett större allrum i kombination med sovrum. Övervåningen har två separata sovrum. Ett kitchinet med intilligande nyanlagd dusch samt wc från år 2014. Huset har även ett förråd.

På baksidan av huvudbyggnaden återfinns stensatt uteplats i söderläge med glastak. Detta bildar ett härligt, avskilt uterum med vinrankor. Uteplatsen ger en känsla av den franska sydkusten. Vackra, kärleksfullt anlagda rabatter där ett stort päronträd stoltserar med blommande honugsros som fulländar denna sommardröm.

Möjlighet att förvärva ett smakfullt renoverat kulturarv, vilket passar såväl som permanent- som sommarboende. Hjärtligt välkomna till Agardhsgatan 46!