Bernstein Real estate

Kvistgränd 11 - havsvy i Viken

Arkitektritad treplansvilla med ett magnifikt, insynsskyddat privat läge intill Vikens strandlinje med havsvy från flertalet balkongterrasser och fönster. Hemmet har ett ursprung från 1937, ombyggt 1996 samt renoverat 2006-2008. Smakfullt och stilrent om 261 kvm boarea samt biarea om 49 kvm tillkommer i form av gästhus och garage. Funktionellt och ljust permanent - såväl som fritidsboende. Generellt gedigna materialval, där hela hemmet är mycket påkostat och modernt. Golven utgörs av ek samt snickarglädje i form av bokhyllor och dörrar i valnöt samt elegant trapp mellan våningsplanen samt flertalet inbyggda lösningar.

Välkomnande öppen hall, utrustad med smart låssystem och vy över husets stora sociala ytor, där vardagsrum, hall, gäst wc, matsal och kök är integrerade på entréplanet. Vardagsrummet har ett enormt ljusinflöde via fönster i tre väderstreck. Trädgården och poolen nås via skjutdörrar. Här infrias en insynsskyddad trädgård, omringad av den skånska växtligheten. Det stora öppna rummet integreras med matsal och eldstaden utgör en samlingsplats för familjen. Vidare nås köket. Detta utgör ett Gaggenaukök, designat av Brand Design med Poggenpohl interiör. Här finns lyxiga detaljer för den matpassionerade som induktionshäll, ångkokare, inbyggd ugn med varmlufts- och ångfunktion, ismaskin, kyl, frys ugn samt diskmaskin. Köket utgör en sann oas för den matälskande och bar bordet tillåter plats för matlag och måltider. Terrasser och poolområde med trädgård nås via glasdörrar.

Via husets centrala trapp nås mellersta planets allrum med stort ljusinsläpp och tre till fyra stora sovrum varav ett idag utgör det sociala bio rummet. Här finns även två väl tilltagna badrum. Master bedroom med vy ut över vattnet och ljuset från dess söderläge flödar in. Privat utgång till den kringliggande terrassen, walk-in closet samt badrum ensuite.  Här finns även fjärrstyrda gardiner i lin och silke.

Via ytterligare trapp nås ateljén på plan tre. Även denna omringad av en takterrass. Platsen är njutbar och utgör hemmets verkliga  ”usp” med unik utsikt över hela fastigheten, havet och med Danmark i horisont.

På entréplanet finner vi även tvättstuga med klinkergolv . Tvättmaskin, torktumlare, arbetsytor och förråd. Intilliggande garage med el-port. Källaren erbjuder teknikrum och förvaringsmöjligheter. Gäststugan utgör ett eget boende med hushåll och är lämpligt för familjens tonåringar alt. för gäster. Eget pentry, badrum, wc och dusch. Pool, gästhus och kullerstensbelagd uppställningsplats. 

Matkällare med teknikrum, bergvärme samt större förråd.

Kvistgränd 11 – belägen med ett gångavstånd till havet, ett mysigt och skyddat läge på återvändsgata. Närhet till all service som Viken kan erbjuda såväl som till Helsingborgs golfklubb. 

För mer information vänligen kontakta ansvarig mäklare Catharina Bernstein på 070-788 84 70 alt. assisterande Ulrika Widmark på 072-323 74 03