Bernstein Real estate

Familjehem i Saltsjöbaden

I centrala Saltsjöbaden, i närheten av Saltsjöbaden Samskola, finner vi denna tidstypiska familjevilla från 60-talet. Gott om utrymmen för den stora familjen och med en funktionell planlösning. Tidsenliga material i form av ek och rum med raka linjer är återkommande och en bra planerad yta är utmärkande för hem från 60-talet. Alla delar av hemmet är iordningställda och i gott skick. Hemmet har tre plan om totalt 240+36 kvm (enl. säljare) och den ängsböljande, natursköna och terrasserade tomten utgör 1.231 kvm. Fastigheten är högt och centralt belägen, på den sluttande tomten. 

Bottenplan, med egen ingång, har en planlösning av en separat del med två till tre sovrum, badrum samt wc. träningsrum, tvättstuga och dressingroom. Vidare finns det gott om förvaringslösningar och garderober. 

Mellanplan nås via trappa från det nedre planet alternativt via huvudingången. Rymlig ekparkett hall med inbjudande vardagsrum och matsal i blickfång. Flertalet glaspartier. Kök i anslutning till sällskapsdel och sovrum, med ett större exklusivt badrum. Utgång till den vilsamma och rofyllda terrasserade trädgården. Vackra ekgolv och en centralt placerad eldstad. Via ektrappa nås det övre planet.

Ovanplan bjuder på mycket ljus som strålar in via alla fönsterpartier. Öppna ytor med arbetsrum i kombination med större hall. Centralt placerad öppen spis, golv av ek och högt belägen balkong med vy över omnejd. Två sovrum samt badrum. Gott om förvaringsutrymmen i form av kattvindar.

Den terrasserade tomten är perfekt för sociala tillställningar. Här finner vi ett flertal uteplatser, där man kan följa solen under dagens timmar. Grillplats belägen bland stenhällar som varvas med vackra ängsblommor. 

Hemmet ligger strax intill Saltsjöbadens Samskola, i närheten av Tattby tågstation. Granne med golfbana och Tattby naturreservat. Närliggande bussförbindelse till stan såväl som till andra delar av Stockholm. Välkomna till Byvägen 5!

Övrigt

Byggår 1967, Garage och parkeringsplats, balkong, öppna spisar

Fastighet fakta

Platta på mark, lättbetong/betong, bjälklag av trä och betong, tak av eternitskiffer, putsad fasad, kommunalt VA/avlopp, självdrag, koppar hängrännor, dränering utförd på baksida 2016, kök från 2000, renoverade badrum 2005, målning år 2000. Varmvattenberedare från 2006.

Driftkostnad

Energi förbrukning 39 000 kWh/år. Kostnad 30 000 kr per år. Direktverkande el.

Bredband/TV via Telia Fiber 4 800 kr/år

VA och avlopp 7 500 kr/år