Bernstein Real estate

Sjönära och arkitektritat i Danderyd

Invid Edsviken och Nora strand finner vi Syrénvägen 10, ett arkitektritat familjehem uppfört 2006 och som löpande underhållits väl.

Hemmet genomsyras av internationell standard och kvalitet. Husets exteriör och interiör följer konsekvent en och samma linje, där stilrena drag kombinerade med funktionella lösningar är återkommande. Fina detaljer med platsbyggd förvaring och snickerier samt väl utvalt material, är genomgående i huset. Stora glaspartier med vackra spröjs samt vinklar och takkupor ger huset såväl elegans som karaktär.

Byggnaden är uppförd på en plan inhägnad tomt om 1072 kvm. Gräsmatta, perfekt för familjeaktiveter som fotboll och studsmatta. Vackra grindar, anlagda grusgångar omringad av rabatter och granitstensättning leder oss fram till hemmet. Här finner vi det separata gästhuset, uppställningsplats för bilar, samt förrådsdel och redskapsbod. Det vinterbonande gästhuset håller samma New England stil med en boyta om 20 kvm, utrustad med pentry, kaklat badrum, loft och ekparkett. Det separata varmförrådet om cirka 13 kvm fungerar för såväl förvaring som hobbyverkstad. 

Den inbjudande familjevillan utgörs av 312 kvm i två plan. Antalet rum är 9-10 stycken varav 5 till 6 sovrum. Material såsom gotländsk sandsten, ektiljor skapar en god samstämmighet i hemmet. Hallen utgör en välkomnande entre med dryga 5 meter i takhöjd, platsbyggda garderober och gästtoalett. Från hallen väljer man antigen att gå in i sällskapsdelen på det nedre planet genom de glasade franska pardörrarna eller att via den skräddarsydda trappan nås det övre planet.

Entréplanet utgörs främst av stora öppna ytor som är gjorda för samkväm och umgänge. Här ligger hemmets samlingsplats, det centralt placerade köket med Ilve lyxiga gasspis, varmluftsugn med grillelement, Siemens kyl, frys, fläkt, microvågsugn samt vinkyl. Vidare nås vardagsrum med en mysig eldstad som utgör den naturliga samlingsplatsen, matsalsdel och bibliotek. Det intilliggande biblioteket och tillika arbetsrum är ljust, stilfullt och funktionellt med platsbyggda bokhyllor och franska pardörrar. Perfekt för att läsa eller arbeta. Därtill finns en fullt inredd och funktionell tvättstuga med separat ingång via fastighetens baksida. Via flertalet inglasade dörrpartier når man ut i trädgården med dess stora nyanlagda terrass, perfekt belägen i sydväst.

På det övre våningsplanet finner vi vardagsrum tillika TV-rum samt tre väl tilltagna sovrum, flertalet större garderobsrum samt ett större badrum. Masterbedroom och det intilliggande badrummet är ljusa och har havskontakt. Inbyggt badkar och dusch samt två inbyggda tvättställ. Flera av rummen har en fin en vy ut över Edsviken.

Hemmet är anslutet till fiber och larm finns installerat. Över terrassen och de franska balkongerna finns markiser att fälla ner till sommarsolens strålar. Vidare finns centraldammsugare.

Oavsett årstid infrias en känsla av värme och ljus i detta familjehem i det populära området Nora strand. Goda transportförbindelser till stan för den arbetande. Under vintertid inbjuder Edsviken till såväl skridsko, skidor som hockey då rinken ligger just runt hörnet. Vidare finner vi aktiviteter kring båtliv, tennis, golf, fotboll samt lekplatser för de yngre och mycket annat. Flera mycket populära och väl ansedda dagis och skolar finns i närområdet. Syrénvägen 10 är beläget i ett mycket populärt och eftersökt område i Danderyd och representerar det perfekta familjehemmet.

Ett värdefullt läge, i en attraktiv miljö, ett stenkast från Edsviken och brygganläggning.

Se information om fastigheten i beskrivning (övriga dokument). Vidare, kontakta mäklaren för mer information.