Bernstein Real estate

Sagohus anno 1887 i Stockholms skärgård

Detta magnifika skärgårdsboende utgör en större udde om 4 670 kvm i söder och väst och består av tre strandfastigheter. Byggnationen utgör sann snickarglädje i Schweizer stil och har sedan dess varit ett av denna del av skärgårdens arkitektoniska mästerverk. Fastigheten är nämnd I flera böcker, inklusive Pär Wästbergs Skärgårdsöar. Hemmet har under århundraden besökts av kända skådespelare och profiler från alla världens hörn såsom Eartha Kitt och Brigitte Bardot. Hemmet syns även i den populära filmen Solsidan.

Sommardrömmen pryds av handsnickrade detaljer som är anmärkningsvärt iögonfallande. Byggnaden är uppförd i trä med en otrolig lekfullhet och lättja. Skapelsen lyser i sin gula skrud utöver vattnet som omringar.

Hemmet kan stoltsera med stora ytor för familjen, i tre plan om ca 250 kvm. Allt är smakfyllt renoverat sedan 1990, med en känsla för alla de detaljer som ett sant fritidsställe bör ha. Trägolv, kakelugn, balkonger samt fönster som vetter ut med havskontakt från mer eller mindre samtliga rum. Vacker veranda och stor uteplats som blickar ut över egendomen och dess brygganläggning. 

På huvudfastigheten finns det stor brygga och bastuhus. Möjlighet finns att bygga ca 100 kvm bottenplatta på två av de tre enheterna som innehar egen strandlinje. Vaxholm och Lagnö med Gustavsberg ligger enbart ett par minuter bort med båt. 

Ett sommarresidens av världsklass!

Övrigt

Varsamt renoverat under 1990 talet, Q-märkt fastighet dvs. inga yttre ändringar och utbyggander får utföras på fastigheten. Det innefattar också fasaden och takets färg.

Sjöstugan med vedeldad bastu är nyuppförd efter originalet 1989 och totalrenoverad 2015.

Tomterna har byggrätt på 100 kvm vardera, enligt detaljplan.

För mer information,
kontakta Catharina Bernstein
070-788 84 70

catharina@bybernstein.se