Bernstein Real estate

Strandtomt med brygga i sydväst - Johannesdal på Ingarö.

Med ett enastående läge i sydväst kan detta hem och fastighet om 182 kvm åtnjutas. Högt beläget 35 m över havet med vidunderlig vy över Ingaröfjärden, i eftertraktade Johannesdal. Tomt om 3 970 kvm. Ett välskött hem som utgör såväl permanent- som sommarboende på strandtomt. Egen brygga, bastu och båtlift samt garage. 

Hemmet som har sitt ursprung från 80-talet, har under de senaste 10 åren genomgått ett flertal successiva renoveringar såväl som utbyggnad Bostaden utgör 1 plan med sutterängdel. Boarea om 176 kvm och biarea om 6 kvm. Huvudbyggnaden med 5-6 rum (kök, matrum, vardagsrum, 4 sovrum, tvättstuga, 2 badrum) som omringas av terrasser, altaner och uteplatser i olika väderstreck. På altanen finns det egen jacuzzi. 

Från huset erhålls en magisk vy oavsett väder, vind och tid på dygnet. Utsikt över Ingaröfjärden och inloppet mot Saltsjöbaden. Solen ligger i rätt läge under dagen och kvällen, som bidrar till att soluppgång och nedgång kan skönjas. I bakgrunden Ingaröfjärden med dess båtliv. Strandkant och brygga nås efter trappa. Bryggan ligger längs med klippväggen och har bastu samt båtlift. På vintrarna kan man åka skridsko från brygga.

Med en luftig atmosfär och rum som vetter ut mot fjärden, integreras det dagliga livet med skärgården. Flertalet stora fönsterpartier. Här kan en havsörn skönjas via fönster och såväl frukost, lunch som middag kan insupas med en panoramavy i bakgrund. Byggnaden i trä är väl anpassad till dess tomt och byggd i en vinkel. Den stora tomten utgörs främst av naturtomt med berg och tallträd. Den främre delen utgör trädgårdstomt.

Köket utgör en av hemmets centrala platser, väl integrerat med den stora altanen som omringar byggnaden och dess grillplats. Matplats, sovrum, badrum och TV-tum med öppen spis. Vidare finns det ytterligare två rum och badrum. Altaner, terrasser och balkonger omringar huset med utgångar från flertalet rum. Nedre plan utgörs av tvättstuga samt sovrum. Här finns förråd och vinkällare. Utgång till terrass.

På fastigheten finns garage och uppställningsplats för minst 5 bilar. Eget vatten och avlopp. Johannesdal utgör ett optimalt boende hela året om där fler och fler valt att bosätta sig permanent då logistik, barnomsorg, affärer med mera finns i närområdet.

Johannesdalsvägen 40 - ett hem utöver det vanliga!

Fastigheten säljs via Bernstein Private sales. Kontakta catharina@bernstein.se för mer information och visning.

Övrigt 

Huset är byggt 1984 med utbyggnader och tillbyggnader 1987, 2005, 2016

Se renoveringar i objektsbeskrivningen 

Eget avlopp och vatten (god kvalitet)

Öppen spis kontrollerad utan anmärkning 2020

Luftvärmepump

Garage, förråd, bastu och brygga med båtlift