Bernstein Real estate

I Zoégas högborg på Drottninggatan har vi nu äran att erbjuda en våning utöver det vanliga. Ett hem för den kräsna - med sundsutsikt och för den som värdesätter historik och vackra detaljer.

Huset som är byggt kring sekelskiftet är ritat av arkitekten Ola Anderson och uppfört på beställning av Carlos Zoéga, grundare till ett av Sveriges främsta kaffebryggerier. Förutom att det välkända Zoégas-butiken fortfarande ligger kvar i fastigheten och idag erbjuder café och butik, finns många andra Zoégas-detaljer fortfarande kvar i hela huset. Ta hissen upp när ni kommer och trappan ner när ni går, för att avnjuta några av de mervärden som finns med detta boende.

På plan fyra ligger denna storslagna våning om 247 kvm som är fastighetens största lägenhet. Kvadratmetrarna är fördelade på 7 rum, varav 4-5 sovrum. Takhöjd om 3,60 meter, stuckaturer i nästintill samtliga rum, ekparkettgolv av sällan skådat slag och bakom tapeten i salongen finns vackra väggmålningar. Balkong med utsikt över Öresund och Danmark, Dunkers och Sundstorget- en utsikt som nås från samtliga rum som vetter mot Drottninggatan. Här är ni mitt i Helsingborg, med tillgång till allt som sundets pärla har att erbjuda. 

RUMSBESKRIVNING:
Från entrén slås man direkt av våningens storlek, här erbjuds gott om utrymme för klädavhängning. En pardörr till vänster för oss vidare in i en stor walk-in-closet, men skulle kunna användas som sovrum, kontor, gästrum, efter egna behov och önskemål. Från detta rum skymtas båtarna som passerar på Öresund.

Vidare följer ett sovrum med en stor garderob av skjutpartier. Två fönster ut mot Drottninggatan ger ljus och erbjuder en härlig utsikt.

Åter i entrén följer en stor passage med vackert äldre ekparkettgolv och en fantastisk takstukatur.

Via pardörrar nås ett härligt rum med både takstukatur och fint äldre parkettgolv, i dag använt som ett rymligt sovrum. Burspråk vetter mot Sundstorget och från balkongen som nås från detta rum kan man avnjuta vyn och solen i västerläge samtidigt som man känner pulsen från staden från gatan nedanför.  

Tillbaka i passagen når vi vidare våningens bästa rum, salongen, med dess härliga yta. En fantastisk vacker ekparkett ligger på golvet, bakom tapeterna döljs väggmålningar, vackra fönster och balkongdörr ut till balkongen mot Drottninggatan. Via ett valv nås det så kallade biblioteket, idag använt som tv-rum. Härifrån finns dörr in till toaletten, men nyttjas ej idag. 

Åter i passagen når vi den storslagna matsalen som utan problem rymmer matbord för 10 personer. Takhöjden är påtaglig samtidigt som ljuset flödar in från fönster som vetter mot innergården. Här finns blyinfattade fönster som man kan sätta in om man så önskar, men som nuvarande ägare har valt att plocka ner.

Via serveringsgången passerar vi badrummet på vänster sida. Badrummet är helkaklat och rymmer dusch samt tvättavdelning, med tvättmaskin och torktumlare från Miele. Från badrummet nås vidare toalett och handfat.

Köket har vita luckor med bänkskiva av ek, fabrikat HTH. Härliga fönster mot innergården. Matplatsen har gott om utrymme för bord. Från köket finns även den gamla köksingången, med ett trapphus ner till innergården. Trappan används idag främst som ett kallförråd.

Åter i serveringsgången nås ytterligare ett sovrum, här finns en gammal kakelugn, ej fungerande.

Slutligen nås våningens naturliga master bedroom sett till rummets storlek, förvaring i form av skjutpartier samt ett badrum.

RENOVERINGAR:
Kök och bardrum renoverades 2012/2013 samtidigt som samtliga ytskikt gicks över.

ÖVRIGT:
Två stora vindsförråd hör till lägenheten. Föreningen är en oäkta bostadsrättsförening.