Bernstein Real estate

Skärgårdsdröm på Tynningö - egen udde med strand

Mjölkviksvägen 11 på Tynningö utgör en oas och egen udde, längst bort på ön. Högt belägen med strandtomt om 4 800 kvm samt vattenområde om 12 276 kvm. Skärgårdsstället nås via privat väg. På udden, finner vi fyra byggnaderna som utgörs av pittoreska skärgårdsbyggnader, röda med vita knutar och fönster.

Högst upp på tomten ligger huvudhuset och gästhuset. Via ringlande trappor ner för uddens klipphällar, nås båthus med brygga samt bastuhus, strand och ännu en brygga. Via flertalet uteplatser och access till vatten i två väderstreck, erbjuder fastigheten sol stora delar av dagen och kvällen. 

Ett flertal uteplatser finns för grill och solbad. Terrass med mindre utomhuspool, ett härligt tillhåll för familj med barn. Fastigheten utgör ett utomordentligt generationsboende, perfekt för större sällskap och tillställningar. Att ta ett dopp innan kvällsmaten på egen strand, för att sedan värma sig i bastun, är en lyx som få är förunnat.  

Från huvudhuset skönjs en vacker vy ut mot Vaxholm och all båttrafik på farleden. På kvällen, efter grillningen, kan man sitta och njuta av fjärdens båtliv och se solnedgången passera förbi, in i nattens småtimmar.

Plan tomt med gräsmatta och uppställningsplats med grusad gång leder oss fram till huvudbyggnaden. Denna är 190 kvm och har sitt ursprung från 1914. En större renovering med tillbyggnad utfördes år 2007. Entréplan utgörs främst av sällskaps del samt kök med plats för långbord. Här finns utgång till den centrala altanen, familjens samlingsplats. I köket finner vi originalspis, som bidrar med charm till hemmets interiör. Sällskaps del med öppen spis. Vidare finns det på planet en tvättstuga, badrum samt två sovrum.

Det övre plan nås via vitmålad trätrappa. Här finns hall samt tre sovrum, badrum med dusch. Det större sovrummet, även detta med en mindre sällskaps del, har balkong med övergripande vy över tomten samt Vaxholm.

Samtliga golv i byggnaderna är av lutat trä, furu, parkett, samt klinkers. Ett flertal dörrar i original samt fina handvred återfinns. De spröjsade fönster som utgör den västra fasaden och vetter ut mot havssidan, smyckar ut och sätter karaktär på hemmet.

Gästhus om 60 kvm. Här finns mindre kök, wc och dusch. Sällskapsrum samt två sovrum. Jordkällare och altan omringar den mindre bostaden. Nedanför gästhuset ligger båthuset och en av fastighetens bryggor. Här har man möjlighet att rusta upp byggnaden utifrån egen dröm och fantasi. Huset kan användas för såväl permanent- som fritidsboende.

Tynningö ligger mellan Vaxholm och Värmdö och via kontinuerlig båtfärja från Norra Lagnö eller med egen båt, nås ön okomplicerat. Tänk att få komma hit för att njuta av helgboende såväl som sommarnöje, enbart ca 40 minuters bilväg från Stockholm city. Handla gör man på vägen ut tex i Vaxholm eller Gustavsberg. Via båt nås Gällnö, Svartö, Möja och Sandhamn.