Bernstein Real estate

Unik möjlighet - två intilliggande fastigheter på Skäret

Med ett högt och vackert läge, i hjärtat av det skånska Skäret, ligger dessa två fastigheter, Höganäs Flundrarp 4:132  och 4:153. På den ena fastigheten om 1.408 kvm ligger ett hus från 1940-talet om 143 kvm boarea och 12 kvm biarea, uppfört med både omsorg och kärlek. Den andra enheter utgör en byggfärdig tomt om 981 kvm med en byggrätt och lov om 100-150 kvm. Total markyta för de båda enheterna är 2.389 kvm. En 180 graders vy över Skälderviken åtnjuts där natur och hav bidrar till en sann naturupplevelse. Intrycket lämnar ett bestående avtryck och en längtan att återvända till Skäret, oavsett tidpunkt eller årstid. En oas och frihetszon som måste upplevas.

Flundrarp 4:132 

Flundrarp 4:132 - här återfinns detta arkitekthem som kan nyttjas som året runt alternativt som fritidsboende. Bostaden är byggd i 1,5 plan med mörkbrun träfasad och fönster inramade med vit spröjs. Ett välmående hus där man nyttjat kvadratmetrarna på ett bästa möjliga vis och tagit till vara på rum och känsla sedan byggår. Utbyggnad har skett successivt av hemmet.

Vi möts i hallen av en tidsenlig Josef Frank tapet som är talande för hemmet och dess karakteristika. Vidare återfinns, på det nedre planet, vardagsrum med matplats samt öppen spis. Golv av ekparkett. Från detta centrala rum ser man både det blåa havet såväl som det gröna uterummet som är trädgården. Interiör är även designad utifrån detta. Vidare finns det ett funktionellt kök med utgång samt kontor/sovrum. Ytterligare del av med egen ingång, tvättstuga, badrum och två sovrum. Från alla delar har man möjlighet att nå ut i det fria, till den välskötta trädgården, via dörrar.

Ovanplan med snedtak och takkupor, nås via trätrappa. Även härifrån slås betraktaren av den magnifika vyn. Kontor med balkong, badrum som vetter in mot gården, samt två sovrum.

På tomten finns det ett flertal uteplatser för att följa solens timmar och för att äta dygnets alla måltider. Nybyggd pergola. En mängd fina blomster för den trädgårdsintresserade såsom aprikosträd, körsbär, plommon, äpplen och syrener.

Flundrarp 4:153

Tomten, tillika Flundrarp 4:153, ligger bakom befintlig byggnation och Flundrarp 4:132. Den utgör en sluttningstomt om 981 kvm. Här varvas stenpartier, berg med grönska. Ett landskap, typiskt för på Skäret. Byggrätt om 100-150 kvm och redan beviljat bygglov om dryga 100 kvm av kommunen. Skapa dig ett drömhus blickandes ut över land och hav längs den skånska kusten på en av de få kvarvarande tomterna i området. Om ni önskar veta mer härom, vänligen kontakta mäklaren Catharina Bernstein på catharina@bernstein.se

Unik möjlighet

Möjlighet att förvärva två intilliggande enheter, med magnifik havsvy, är sällsynt i området. Totalen utgör en unik enhet för den stora familjen att vistas ihop på Skäret, sommar såväl som vintertid.

Fastigheterna ligger i närheten av Flickorna Lundgren. Närhet till hamn och badplats. Golfbanan S:t Arild golfklubb ligger strax intill, på andra sidan vägen. Närhet till flygplatsen i Ängelholm och pendlingsavstånd till Helsingborg, Ängelholm och flertalet större orter i Skåne. Naturreservat med dess unika landskap breder ut sig över området. Detta lilla fiskesamhälle, Skäret, utgör en mycket speciell plats i Höganäs kommun i Skåne, invid Skälderviken. En sann fröjd.

Övrigt

Bygglov på tomten Flundrarp  4:153 om dryga 100 kvm (sannolik byggrätt om ca 150 kvm). Detaljplan i området under utredning.

Se vidare information om fastigheterna under övriga dokument och beskrivning.