Bernstein Real estate

Villa Tumba - arkitektritat 60-tal, Viggbyholm i Täby

Villa Tumba ligger med ett ypperligt läge i lugnt villaområde i Täbys Viggbyholm. Villan uppfördes av arkitekt Alf Lundquist & Co Arkitekter med hockeylegenden Sven Tumba som byggherre. Hemmet är ett enplans suterräng hem i funkisens anda. Allt genomtänkt och ritat in i minsta detalj med inspiration från 60-talets byggera. Originaldetaljer såsom eget spa, öppna spisar och stora ljusinsläpp. Material i form av kalksten, tegel, koppar och teak. Med en varsam hand kan hemmet återfå sin forna glans.

Den arkitektritade röda tegelbyggnaden utgör  totalt 291 kvm, varav 171 kvm boarea och 120 kvm biarea med en trädgårdstomt om 1442 kvm. Raka linjer och stora glaspartier i alla väderstreck. Stor uppställningsplats för bilar och cyklar samt ett praktiskt dubbelgarage. Den välkomnande hallen, som utgör hemmets kärna, skönjs via vackert ljus och den vitgråa kalkstenen bidrar till ett härligt intryck. Här återfinns teakdetaljer såsom garderobslösningar med bastant trappa till huvudplanet såväl som ner till suterrängdelen. 

Huvudplanet utgörs främst av sällskapsdel samt sovavdelning med spa. Via hallen, med gäst-wc från 60-tal och vacker mosaik klinker, når vi vardagsrum med öppen spis. En generellt härlig och inbjudande känsla. Trägolv av ekparkett och stora fönsterpartier. Vidare finns det ett bibliotek och åt vänster finns det matsal som angränsar till köket med horisontella fönsterpartier. Vardagsrummet är idag av av väv, men kan återställas till sitt ursprung, dvs. liggande träpanel som finns under väven. Utgång till baksidans trevliga uteplats och trädgårdstomt. Via hallens högra sida nås två större sovrum i fil, varav det ena kan man återställa till två sovrum, som är den ursprungliga planlösningen. Längst bort i korridoren finns ett större badrum med nedsänkt kar. Även detta kaklat från byggår. Glasvägg skiljer spadelen från korridoren. Spadelen är iögonfallande med sin turkosa havsfärg, vackert kaklat med mosaikklinker från byggår. Här finner vi en nedsänkt pool om 2*2*2 m och vidare finns det dörr ut till trädgården, där man på vintern kan rulla sig i snön innan bastun väntar med värmen strax innanför.

Suterrängdelen utgör ett större hobbyrum med öppen spis. Längsgående glaspartier. Ytan kan även användas som kontor, aktivitetsrum och eller TV-rum. Flertalet förvaring - och förråd. Vidare sovrum samt tvättstuga. Bergvärme rum samt vinkällare och förvaringsdel.

Ett okomplicerat boende med bra materialval och genomtänkt planlösning i ett attraktivt område, strax utanför Stockholm. Ett mycket lämpligt hem för den mindre eller större familjen. Närhet till barnomsorg såsom förskolor, Viggbyskolan och Futuraskolan, flertalet aktiviteter, Täby Centrum med lokaltrafik till Stockholms city. 

Via SVT Play kan du även följa dokumentären om legenden hockeyspelaren Sven Tumba, se https://www.svtplay.se/tumba-en-slaktsaga  

Välkomna till Villa Tumba. För mer information om hemmet, vänligen kontakta Catharina Bernstein på 070-788 84 70, catharina@bernstein.se