Bernstein Real estate

Sjötorpsvägen 3 på Båstads Väster - privat och insynsskyddad oas av internationell klass

På ett ett av de bästa lägen på Båstads Väster finner vi Sjötorpsvägen 3. Privat och insynsskyddat med utsikt över Laholmsbukten. Ett permanent- såväl som fritidsboende, bestående av huvudhus, gästhus med dubbelgarage samt pool med ytor om totalt ca 500 kvm. Möjligt för en hel familj till ett generationsboende. Hög klass på materialval samt genomtänkt trädgård med uteplatser i alla väderstreck. Alldeles nedanför fastigheten ligger strandpromenaden och vattnet. Cykel och gångavstånd in till tennisens Mecka, stadens nöje, till badbryggor och strand.

Fastigheten utgör totalt 1822 kvm tomt och ytor om ca 500 kvm. Huvudbyggnad om ca 346 kvm, gästhus om ca 81 kvm samt biarea såsom vinkällare och garage om ca 50 kvm. Hemmet förmedlar en Medelhavskänsla. Den vita putsade fasaden, de stora glaspartierna, poolen i blå mosaik, de gedigna terracotta färgade plattorna och den vackra trädgården som ramar in fastigheten bidrar till denna helhetskänsla. Vacker vy över havet, Laholmsbukten med dess omnejd.

Fastigheten nås via grind. Egen uppställningsplats för bilarna. Via trappor nås samtliga enheter som utgör bostaden. Formad som ett U med innergård och pool i mitten. På gården sitter och badar man ostörd. 

Servitut finns på fastigheten nedan, som tillåter en ständig vy ut över vattnet från hemmet.

Ett unikt generationsboende på en bästa plats på Båstads Väster!

Huvudhuset

Bostaden utgör två plan om ca 350 kvm. Via öppen hall, belagd med terracotta klinker, nås hemmets centrala delar såsom kök och vardagsrum. Perfekta ytor för att laga mat, umgås och spisa oavsett årstid. Via flertalet större fönsterpartier nås trädgården, både dess baksida och framsida. Här finns även en centralt placerad öppen spis. Golv av ektiljor med golvvärme. Högt till taknock, vacker rymd och ljus. genomsyrar hemmet. Vidare finns det två intilliggande rum, lämpliga som sovrum eller kontor. Ytterligare angränsande hall till badrum, tvättstuga, wc samt större sovrum. Tvätt- och badrum väl tilltagna och renoverade under senare år. Via hallen nås det övre planet. Det övre planet utgör främst allrum med magisk vy över Laholmsbukten och åsen. Vidare återfinns det kontor och tre sovrum med centralt badrum.

Utanför huset ligger poolen med stenlagd terrass. En sann internationell oas att hänga på under sommarmånaderna. Här finns gott om utrymme för den stora familjen att bada, sola eller inta middagar, tillsammans eller var och en för sig. På husets framsida finns det ytterligare uteplats med vy över vattnet. Även denna plats utgör en idyll för den som vill njuta av vattnet med omnejd.

Gästhuset

Denna enhet utgörs av ca 80 kvm och två delar. Gästhuset ramar  in fastigheten på ett smakfullt vis och smälter ihop med helheten. Möjlighet till självhushåll. Här finns det ett större vardagsrum, badrum och wc samt sovrum. Den andra delen har kök med matrum och sovrum. Golvvärme. Direkt access till poolområdet och garage med vinkällare samt uppställningsplatser.

Garage och vinkällare

Nås via spiraltrappa ner från gästdelen. Vinkällaren utgör ett rum med sittplatser samt ett kylrum. Den andra delen av gästhusets källardel utgör ett garage om två portar och uppställningsplatser. Här finns även alla poolaggregat samt gas värmepanna m.m.

Sjötorpsvägen 3 - Ett ytterst smakfullt och välmående hem som fungerar väl oavsett årstid och om permanent - eller sommarboende. Se vidare information i prospekt och beskrivningsbilaga.