Bernstein Real estate

Stor Swedish Grace villa i Helsingborgs Tågaborg

Bernstein Real Estate har äran att förmedla detta klassiska hem på Helsingborgs Tågaborg, Erik Dahlbergs Gata 81. En ypperlig familjevilla anno 1920 med alla de godbitar som man kan önska sig. Hemmet utgör 326 kvm boarea samt 180 kvm biarea och med en tomt om 643 kvm. Rymlig 2,5-plans villa med 11 rum och med inredd källare. Totalt renoverad 2013, exteriör såväl som interiör. Väldisponerad och funktionell Swedish Grace. Modernt, öppet med mycket ljusinsläpp. Smakfullt orangeri med utgång till stenlagt poolområde med eget poolhus. Källare för den aktiva samt för samkväm och en strukturerad daglig tillvaro. Här finns rymlig källare med träningsrum, vinkällare, skräddarsydda förvaringslösningar, tvättstuga och TV-rum. 

Under år 2013 genomgick fastigheten en omfattande renovering både exteriör såväl som interiör. Flertalet vackra detaljer från forna dagar som stuckaturer, spegeldörrar, fiskbensmönstrade parkettgolv och flera öppna spisar. Modernt kök med öppen planlösning och nya badrum. Tillbyggnad av orangeri som extra matsal med direktanslutning till kök och utgång till poolområdet. Solig tomt i västerläge med pool och plattsättning samt flertalet uteplatser som man kan njuta av hela eftermiddagen och kvällen. På framsidan av tomten finns det morgonsol. Ny gräsmatta som är inramad av häck. Lättskött vacker tomt, en insynskyddad oas. Det tidigare garaget har byggts om till delvis förråd och delvis omklädningsrum för bad, med dusch och toalett.  Utedusch finns också. Lättskött vacker tomt. På tomten finns biluppställningsplatser och laddare för elbilar bakom fjärrstyrd järngrind som matchar villan i övrigt och på gatan är fri parkering. Strax intill finns park med lekplats. Belägen med ett lugnt läge med närhet till vackra Pålsjö skog och tennisbanor såväl som en promenad ner till strandkant.

Övrigt

Hörntomt i sydväst med pool 6*4 m och ca 1,5 m djup (Ecopool) med skjutbart pooltak (Svenska pooltak). Utedusch med kall och varmvatten. Skifferterrass. Markbelysning. Poolhuset är ett ombyggt garage med vackra tegelväggar. Här finns omklädningsrum, dusch, toalett och teknikrum. Biluppställningsplats för 2 bilar samt laddstolpar. Eldriven grind. Larm, bastu, pool, laddstolpar till 2 bilar, 2 öppna spisar. Elektriskt öppningsbara fönsterpartier i orangeriet. Fasadbelysning. Vinkällare.